Historie

Historie

Mijn naam is Jan-Hein en ik wil u graag wat vertellen over het ontstaan van het verhuur bedrijf American Limousine Service. Als jongen van 12 jaar was ik al erg geïnteresseerd in auto’s, geen kleine maar grote Amerikanen.

Een aantal jaren geleden ben ik bij een carnavals vereniging gekomen waar ze een Amerikaanse auto hadden een zogenaamde Ford Falcon. Deze had elk jaar wel mankementen en die repareerde ik, zodat ze weer op pad konden.

Eindelijk was het moment dat ik mijn rijbewijs haalde en er zelf in mocht rijden. Lang heeft dit echter niet mogen duren. De auto werd zodanig slecht door ouderdom en stilstaan, dat men besloot om deze van hand te doen. Ik heb de auto gekocht met het doel om hem te restaureren. Dat was geen succes want alle interieur onderdelen waren verwijderd en niet meer te leveren.
Bij dezelfde vereniging kwam na de Ford Falcon een andere Amerikaanse auto, een Chevrolet Bell Air. Ook deze auto onderging jammer genoeg hetzelfde lot. En kwam uiteindelijk ook in mijn bezit. Alle twee de auto’s ergens gestald maar er kwam een kink in de kabel, ruimtegebrek. Op zoek van twee incomplete auto’s naar één complete. Via een handelaar kwam ik de huidige limousine tegen. Weliswaar zwart van kleur maar compleet en rijdend. De andere twee ingeruild en de koop was gesloten.

Toen begon het restaureren. De hele auto is gedemonteerd en elk onderdeel tot en met het laatste schroefje en boutje is hij schoongemaakt, vervangen enzovoort. Inmiddels is hij roomwit gespoten en weer gemonteerd. Dat alles heeft bij elkaar vijf jaar geduurd.
In die restauratie-tijd ging er een bevriend stel trouwen en zij wilde trouwen in de limousine. Dat werd dus tevens ook de deadline van de restauratie. Terwijl de deadline in zicht kwam rees de vraag; Waarom hierna de auto niet vaker te verhuren voor bruidsparen en andere bijzondere gelegenheden? Maar dan wel met chauffeur om een zekere exclusiviteit aan het geheel te geven.

Dit is het ontstaan van mijn verhuur bedrijf:
American Limousine Service.